14.04.2008 г., 10:17 ч.

Пролетен дъжд 

  Поезия » Пейзажна
706 0 2
Всичко е цветно,
но и мрачно едва.
Всичко ново се изгражда
от тези капки пролетна суета.
Застанал си тихо сам,
не можеш да скриеш усмивката,
когато тъй светло е всичко,
дори и без слънце,
откриваш светлината
зад всяко едно от листата.
Асфалтът мокър е черен,
но лъха на свежест.
Вятърът минава през теб
и капките върху кожата греят,
сякаш това е кръвта,
а уханието на влага - плътта на Пролетта.
Светът сега чист е.
Тя мръсотията изгони.

© Хорабъл Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??