1.05.2024 г., 10:04 ч.

Пролетен сонет за Велики Преслав 

  Поезия » Строги форми
65 1 0

Тук непозната е забрава.

Ти в руините пак познай

чрез пролетта безсмъртна слава,

мечти признателни отдай.

В града преславен оживява

зеленина сега безкрай

и рожков чудно разцъфтява

в лилаво- розово през май.

Небе е синьо, слънце нежно

огрява всеки древен камък

и дух пречист благонадеждно

от миналото носи пламък.

Река, гора и вис отново

нашепват, чуй, похвално слово.

© Асенчо Грудев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??