18.03.2008 г., 17:39 ч.

Пролетен свят... 

  Поезия » Пейзажна
598 0 3


Пролетен свят...


В двора селски тихичко пристъпвам,

отдавна къщата безмълвно осиротя...

Синчецът ме поглежда, зюмбюли ухаят

и птичките пеят, пролет вещаят...


Градина мека, пухкава, орана

и поглед сливака напъпил привлече,

застанах тихо отзад, до герана,

музика дочух, с ехо отдалече...


Небето чисто, обвито с къдели,

поглед отклоних в синевата,

облаци плуват, пухкави, бели дантели,

накъде ли напред, там са поели...


О, радост жадувана в миг зърнах,

близо там, три щъркела красиво кръжат,

реят се в небето, меко и синьо,

красив си, жадуван мой пролетен свят!


Мартеничка развързах от ръката,

усмивка лицето щастливо озарява,

на черешка я завързах, червенобяла,

вятър нежно там ще я повява...

 

 

© Елена Калчева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??