9.02.2011 г., 16:34 ч.

Пролетна ласка 

  Поезия » Пейзажна
589 0 6

 

 

Пролетта ме докосна с дъх на свежа вода,

полудяла по хребет вековен.

Във съня ми нахлу с лъч от горски цветя,

и отвя всички минали спомени...

 

До сърцето ми тихо остави – трева,

стрък кокиче, очи теменужени.

Твойто име написа със птичи ята

и с повея на вятъра южен…

 

С разтопения сняг всички болки изтри,

със мъглите – прогони тъгата.

От надеждата стих – свобода се роди.

Добротата целуна Земята.

© Йорданка Господинова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??