12.03.2014 г., 21:53 ч.

Пролетна приказка 

  Поезия » За деца
1268 0 1

С люлякова диадема, шноли с нарциси, лалета

с пелерината зелена, приближава се с карета

Дръвчетата протягат зелени ръчички и люшкат люлякови шапки

обуват новите си цвички и се събират на приказки сладки.

Калинки, пчелички, мравки и щурчета

задружно се стягат за работа тежка

ще се трудят по широките полета

и дори за миг не мислят за забежка

Прасковата нацъфтяла с розови ръкави

вятърът я разсъблича, слънцето я веч подпали

Дънер стар с кубинки вехти, в миналото беше цар

тюхка се "Ще стана аз на летви"

Гъбките го гушкат, дават му кураж

маргаритките го слушкат

"Ние сме твоя антураж"

Тополата до скоро посърнала и бледа

много е горда и с нова премяна ни гледа!

© Детелина Александрова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Много е красиво,
    някак си е живо,
    сякаш този ден,
    пролетта е с мен...
Предложения
: ??:??