21.04.2017 г., 14:22 ч.

Пролетни вечери 

  Поезия » Любовна, Свободен стих
353 3 9

Не мога да отгатна какво мислиш в този час.

В дълбок сън ли е потънала твоята мисъл,

или буден се разхождаш по пътеката на уханието

в пролетните вечери на нашата младост...

Помниш ли бадемовия цвят, бялата акация,

която ни омайваше?

Каква пролет! Трепет и радостна въздишка

преливат в буйна страст.

Не се загубихме в лабиринта на живота.

Стояхме в сянката на луната, която

гледа всяка вечер през рамото на самотата

и наднича в душата ми тъжна...

Лъчът ѝ ме докосва, превръща ме в гореща пепел.

Няма го смирението и оная свян в ухаещата пролет.

Да пътуваме към себе си и да пренесем своите

крилати мечти и топлото човешко чувство,

окъпано от обич и вяра, във вечността

на общия ни дом живота.

 

© Йонка Янкова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??