Днес Слънцето празнува!
С най-розовата си усмивка
зората небето целува.
Облаците си отиват свенливо,
танцуват цветята, тревите,
танцуват щастливо…
Дърветата се смеят
и поклащат клони
в цъфналите си корони.
Птиците припяват
най-новите си песни.
в мелодии неизвестни.
Поточета пенливо бързат.
Реките ги приласкават.
А хората дали забелязват?
17.3.2019
© Венета Иванова Всички права запазени