Усети ли ме в светлината,
проникнала през кожата на времето,
достигнала до теб с любов позната
и дала лекота да смачкаш бремето?
Позна ли ме в Луната нежна,
към теб протегнала ръка?
Видя ли белотата снежна
на женската ми бисерната снага?
И в песента на птици чу ли ми гласа?
За теб съм тук – дойдох със Пролетта!
© Лидия Сиркавара Всички права запазени