16.01.2013 г., 21:11 ч.  

Пролетно 

  Поезия » Любовна, Пейзажна
541 1 6

Щом видиш вън разцъфнали дървета

и палавникът вятър те разроши,

спомнѝ си за момичето, което

изпълва с теб сърцето си все още...

 

Дъждът тогава с топлите си капки

тъгата ще отмие неусетно...

И слънчевият лик, сияйно ласкав,

в очите ти отново ще засвети...

 

Вдъхни полята с билки ароматни!

Послушай песента на чучулига!

Ще влее нови сили в теб земята

и винаги, и всичко ще постигаш!


 

Албена Димитрова

 

1979 г.

София.

© Албена Димитрова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??