Пролетно настроение...
Обичам тоя дъх на пролет,
когато птиците са в полет-
обсебени от страст, която
дели по двойки всяко ято!...
Обичам тоя гъдел тръпен,
разтърсващ и красиво-смътен
в душите дето се заражда
неутолимо като жажда!...
... И искам вятърът да стигна,
да стигна и да му намигна:
„Ехей приятелю небесни,
ти знаеш тайни интересни
кажи, оттатък хоризонта
дали пустиня е огромна,
или светът и там лудува
със пролетта?... И тъй вълнува!...”
Коста Качев
© Коста Качев Всички права запазени
и вечния въпрос за оттатък.
Много харесах!