18.02.2014 г., 23:52 ч.

Пролетно събуждане 

  Поезия
1369 0 15

Февруарското слънце разплака леда
и потекоха сълзи, стопени от Времето.
Нейде птиче главичка изви и запя,
взело в ръчица на Слънцето стремето. 

Младият вятър отново събуди с живец
малко кокиче, пробило снега с главица - 
с минзухарче - лилав срамежлив хубавец - 
на красивата Пролет първи дечица. 


Вън, под нейните нежни и благи очи
се показа и скромната пъпка на шипка,
весел смях плисна като от детски бои,
а сърцето предпролетно се разтупка.

© Петя Кръстева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??