31.05.2019 г., 9:08 ч.  

В сърцето ми е пролет 

  Поезия » Строги форми
513 4 13

Снегът затрупа вече двора,

мълчи чешмата в леден сън.

Навред е пусто, няма хора

и тихо, тихо е навън.

 

А в мен сърцето без умора,

дочуло сякаш на кокиче звън,

крещи заключено в затвора

и иска да изхвръкне бързо вън.

 

Нехае милото за този сняг,

за него винаги е пролет.

Мечтае пак за слънчевият бряг.

 

Сърцето винаги е в полет,

лети с неземен звезден впряг...

В сърцето ми е бяла пролет.

© Хари Спасов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??