4.05.2018 г., 10:38 ч.

Пролетно утро 

  Поезия » За деца
968 2 6

Събужда ме мама с мляко горещо

и във просъница чувам на двора - 

врабец и синигер спорят за нещо,

а сврачка им дава акъл от стобора.

 

Тичам навън с палачинка в ръката.

Дворът е мокър, но и нов, възроден.

След дъждовната нощ  май че зората

е разбудила всички... миг преди мен.

 

Пъстри иглики...преляла купчина,

край тях теменуги с очички умити.

Дивни камбанки отворил жасмина.

Перуника запърхала, сякаш ще литне.

 

Неуморният паяк из люляка шета

и новата мрежа търпеливо плете.

Мравешка чета с безбройни крачета

е хукнала някъде (тя си знае къде).

 

Охлювче бавно с къщурка въз рамо

път си прокарва в тревата зелена.

И аз съм готов...Два залъка само...

Мокрото утро ще тича след мене.

 

 

 

 

 

© Калина калина Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??