8.04.2018 г., 17:34 ч.

Промисъл в любов 

  Поезия » Философска
971 2 7

От рождества и възнесения,

от върхове и от падения,

от дни в несвястна суета,

от нощи в тиха самота,

от сто лета в случайни срещи –

море, вълни и още нещо,

от зими сто с надежда бяла

и пролет, щедро разцъфтяла,

от всичко, що край мен препуска

и уж ловя, а все изпускам

и се залъгвам – уморих се,

причина нямам, повод смислен,

душата си да хвърля в бред,

щом вън е суета сует

и няма знак, и няма „стоп”

срещу всемирния потоп

от страстите ни человешки,

срещу падения и грешки.

Но глас дочух: „О, миг, поспри!”

и нещо в мене се смири…

Виж, разведрява се душата,

в молитва прави кръст ръката,

духът намира действащ храм,

свещичка бързо пали там

и в светлина и благослов

промисля – всичко е любов…

 

© Венета Всички права запазени

Произведението е участник в конкурса:

Великден »

7 място

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??