Промяната във мен
Любовта отдавна не е същата,
любовта за мен се промени.
Като спомен блед във мойте сънища
тя болезнено се изкриви.
В сърцето вече няма никой,
открадната е моята душа;
ограбени са повечето чувства,
различен вече е света.
Имам само малко разум,
амбиция и жажда за живот;
два-три блестящи спомена
и красотата на прииждащата нощ.
Но имам нещо, което никой няма -
имам твойта топлина.
Имам любовта, космически голяма,
на най-страхотната жена.
Без тебе всичко губи своя смисъл;
без тебе няма следващ ден.
И с магията на Гърция орисан,
прошепвам ти парижкото „Жо Тем!"
Да го духа всеки, който е против;
всеки, който иска да ни раздели!
Защото май е невъзможно
насила дъжд да завали.
Научи ме, мила, да обичам
и остани със мен докрай.
Защото тая вечер се заричам,
че не искам оня мимолетен край.
Напира в мен вампирска жажда
да слея твойта с мойта кръв
и чувството, което се поражда -
в живота ти да бъда пръв.
Искам само да ми вярваш,
да не вярваш на лъжите
и най-накрая да повярваш,
че ПРОМЕНИХ ЗВЕЗДИТЕ!!!
Nick Dracula
© Антон Городецки Всички права запазени
да слея твойта с мойта кръв
и чувството, което се поражда -
в живота ти да бъда пръв."
Не знаех, че в "пръв"... все още някаква тръпка.
Пздрав, човече! Успех!!!