28.07.2007 г., 11:11 ч.

ПРОСЕНО ЗРЪНЦЕ 

  Поезия
508 0 4
Едно малко просено зрънце,
реши да пише в рими писъмце.

Търкули се ту натам, ту насам:
"Ще пиша, каза, не ще се предам".
Разпитва свои братя по съдба,
обикновени просени зрънца!
По път широк тръгна недоволно,
да види свят, да бъде волно!
Забързани мравки, работливи,
усърдно трудят се, щастливи!
Щурци-свирачи по поляни,
през зима кой ли ще ги храни!?

Зрънцето дълго се търкаля,
за свои братя домиля му.
Поскита ту натам, ту насам
и вместо с писъмце, върна се с роман!

© Мариола Томова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??