4.01.2024 г., 12:12 ч.

Прошепнато в края на юли 

  Поезия » Любовна, Строги форми
186 5 5

ПРОШЕПНАТО В КРАЯ НА ЮЛИ

 

Раздялата от сол нагарча –

досущ като угаснал въглен.

Раздуха вятърът изгърбен

пуха на лунното глухарче.

 

И нежността е разпиляна

в дланта на лятото сънливо.

А беше толкова красиво,

но сянката ти дълга стана.

 

Потъваш в здрачината мека.

Чета по звездната пътека –

Каквото трябва – ще се сбъдне.

 

Сърце – останало далеко,

забравя другия полека

и не очаква да се върне.

© Валентина Йотова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??