2.04.2017 г., 21:43 ч.

Прощална 

  Поезия » Гражданска
289 0 0

Президентът днес си тръгва,

жалко, жалко, мистър Бийн,

щял за Щатите да ръгва

комсомолчото с билета син.

 

Президента Бийн се цели

в нов отвъден океански пост,

там ще мели врели-некипели

пак за Евроатлантическия мост . . .

 

Президента днес си тръгва,

ех, защо бе, мистър Бийн,

кой ли още се залъгва

Бийн в лавината бил снегорин.?!

 

Бийн е пръв авторитет,

да бе, да бе, ама не!

Гредоред с просперитет,

Бийн със санкциите напред!

 

Таткото ни бил на всички,

браво, браво мистър Бийн,

Бийн със своите парички,

един за всички, всички за един!

 

Пезидента Бийн призна,

че сме стигнали далече,

корабът с оръфани платна,

вече толкоз е далече, че протече . . .

 

Утре кой ще те почуква,

старият, но нов играч,

от върховното статукво

ментор в следващия мач?!

 

Кърпичките оредяха

от пристанищния кей,

изпращачите не махат

от крайбрежния бордей?!

 

Президентът взе, че тръгна,

ех, най-после мистър Бийн,

взе народът, че отдъхна

от геройския си син!

 

гр. София, 19.01.2017 г.

© Димитър Христов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??