14.12.2008 г., 7:24 ч.

Прощавайте, спомени 

  Поезия » Друга
1014 0 10

Прощавайте, спомени - чиста роса,

вървете, изгубени с времето...

И оставете ме - плачеща бяла бреза,

 познала на дните си бремето.

 

И оставете ме - черна топола в нощта,

докоснала с клони отвъдното,

обречена вечно да бъде сама

в съдбата си - странно несбъдната.

 

Предадена чайка сред бурно море -

в безбрежие мрачно отровена,

небето погалила с бели криле,

от призрачни сънища гонена.

 

Прощавайте, спомени - тъжна роса

по скръбно увяхнали вишни -

единствена радост за болна душа

от мигове цветни, предишни...

 

 

© Мариела Челебиева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??