Тръгна си Господ от мене,
кънтя на кухо и празно.
Като река вледенена
или камък във пазва.
Скитам от трън та на глог,
хвърлям трохи на врабчета.
от предишния ми живот
само сенчици кретат.
И сърцето потропва
в режим механичен.
От години не помня
как се казва "обичам".
Как се тича за среща
със любимия мъж.
Как се сплитат въжета
от разцъфнала ръж.
Само вятърът драска
по вратата с перце.
Ще си тръгна със него -
вече стягам криле.
© Здравка Маринова Всички права запазени