10.12.2011 г., 22:18 ч.

Прощаване със старата кола 

  Поезия » Друга
892 0 2

Прощаване със старата кола

 

„Прости ми конче, конче нанадминато”...

Б. Христов

 

Моя стара кола,

с бесни кончета,

дишащи шумно,

днес реших, че е вече безумно

да разчитам на твойта езда.

Днес реших, че ръждите заразни

не понасят на кит и боя

и че майсторът само ме дразни,

обещавайки нова съдба...

Днес реших...

и седалките стари погалих,

и си спомних недългия път,

и телата, красиво лежали

във дискретната кожена плът.

Обещавам ти,

че преди на  джамбазите дланите

да те пипнат със пот и масло,

с най-красива жена край поляните

ще отидем до тайно место...

Пак ще биеш на вятъра бузите,

пак ще удряш с чистачки дъжда,

ще развяваш в антената музите

ту на блус, ти на рок, ту на нежна тъга...

Ех...

Моя стара кола,

с бесни кончета,

дишащи шумно.

Днес реших,

че е вече безумно

да разчитам на твойта езда.

© Георги Динински Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Очарователно мил стих, изпълнен с носталгия!
    Харесах! Здравей!
  • Колко бързо в стиха се променят настроенията на лирическия, ту е безнадежден, после отдаден на спомени, размечтан и поетичен до предел на щастие, дори и музика дочува, и поантата смирен от действителноста...
    Майсторски стих!
    Поздравления, Даик!
Предложения
: ??:??