4.02.2018 г., 21:52 ч.

Простени 

  Поезия
500 4 7

Когато ти простя ще бъде зима.

Ще бъдат мъртви летните щурчета.

Ще пеят ветровете песен димна

и с халите ще образуват чета.

 

Когато ми простиш ще бъде пролет.

Щурците ще се крият във имáго.

Престорен на дъждовен светъл облак

животът ще е от клепсидра магът.

 

Когато си простим ще бъде лято.

Ще леят свойта музика щурците.

В хармонията им ще бди изящно

път млечен, запокитен сред звездите.

 

Ще спрем от път в една далечна есен

и есенно ще пее пак щурчето.

Простени ще посрещнем тази песен,

която ще звучи за нас в сърцето му.

© Елия Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??