27.01.2007 г., 1:51 ч.

Прости ми 

  Поезия
598 0 6
Прости ми, че те лъгах, но не мога
да те обичам както онзи - другия.
Отдавна исках да му кажа сбогом
и плаках за мечтите си погубени.

Обичам го от толкова години,
макар че няма да се видим вече.
Не искам да си тъжен и обиден,
защото тази обич е обречена.

Обичам спомена красив, но прашен,
поизбледнял от сълзи и мълчания.
Не съм обезсърчена и уплашена -
обърнах гръб на нямото страдание.

Опитвам се отново да живея,
отново да се влюбвам и да вярвам.
Не искам младостта си да пилея
в самотно и безсмислено очакване.

Ще трябва да простиш и да забравиш.
От спомена недей да ме ревнуваш.
Усмивката си днес ти подарявам
и устните - отдавна нецелувани.

© Нели Вангелова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??