8.02.2017 г., 0:00 ч.  

Просто идвам 

  Поезия » Друга
268 0 0

ПРОСТО ИДВАМ!

Р. Чакърова 

 

Не чакам да ми се обадиш или да ме попиташ как съм –
то може да се случи днес или след "N х Х" животи... 
И не, че вече ще съм стара, и не, че няма да дочакам –
ако не е добре във пет, то вероятно ще е в осем... 

 

Ако не е добре след век, то вероятно е след ера –
безброй цигари ще изпуша, безброй кафета ще изпия. 
За тебе – срок, непоносимо кратък, за да успееш да намериш 
онази мъничка планета с протритата табела "НИЕ". 

 

Недай си Боже се улисаш да съзерцаваш красотата 
на някакви луни, жени... и да стоиш пред огледалото... 
Да се вживяваш в стари песни, да яздиш лудналия вятър, 
да гониш някакви мечти и да береш цветя за жабите... 

 

Какво да правя?... Просто идвам! Загребвам само в бързината 
от гардероба  шепа нежност и слагам чифт криле със обич. 
Ще пропътувам сто вселени, ще те целуна неочаквано... 
О, нищо... Просто... дребна работа да долетя – все още мога! 

 

Лондон 28/01/2017 '  13:47

© Rositsa Chakarova Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??