3.12.2007 г., 8:08 ч.

Просто мозайка 

  Поезия
522 0 10
 

Просто мозайка

От изцапани случки

Целувки

По тайно

Затворени улички

Павета

Пясък

Пъзел

Просто мозайка

Вали

И натрупва

 

Котките

Те са свещени

В църквата

Костелива

Доволно намигват

Камбаните днес по-тихо ли

Биеха

Или заглуши ги снега

 

Стъпки

Пристъпват

 

Ледени

Щитове

Пейка

Мъже

Война е

Умират

Биейки се

С голи ръце

 

Просто мозайка

От думи

Наредени накриво

Тетрадката ми надуват

На топло се събират

 

Зимата

Стене навън

Сякаш някой я бие

Война е

А за бездомниците -

Алкохолизъм

 

По-тихо

По-траурно

Бият

Камбаните днес

 

Заличени следи

Празна бутилка

Мозайка

Единствена

Имам

От миналото си

 

Просто мозайка

Затрупана

Сгушена

Накъде в книгите

 

01.12.2007

© Десислав Илиев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??