4.02.2012 г., 8:48 ч.

Простреляните птици 

  Поезия » Философска
461 0 2

    Простреляните птици

 

Те вече няма никога да могат

и Вятърът да гонят закачливо,

и да зоват Душите ни: в тревогата

на всяка буря да вибрират диво!..

 

А Слънцето кой сутрин ще довежда

да гали сънените ни зеници

и кой ще ни зарежда със надежда,

че някой ден ще литнем като птици!..

 

И кой ще ни научи как гнездата

да свиваме когато дойде пролет,

и как да разберем, че Свободата

е волен избор на Живот във Полет!..

 

За Любовта да пеем, Неизбежната,

която на разсъмване се случва

и как да овладеем центробежната

ѝ сила... Кой сега ще ни научи!..

 

И кой инстинкта да ни завещае

за да ни връщат силите първични

все тук?.. Живота да си домечтаем-

каквито бяхме, но и тъй различни...

 

А няма кой!.. Висят с глави надолу

простреляни във полет безразсъден-

очите им изсъхнали не молят

за Светлина...И никого не съдят...

 

... За да не гледа Слънцето изчезна,

а ужасен спря Вятърът посърнал...

 

...Светът изгуби цялата си Нежност-

забравил даже: как да си я върне...

 

д-р Коста Качев

© Коста Качев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??