2.02.2011 г., 9:36 ч.

Просветление 

  Поезия » Философска
820 0 10

Просветление 

 

Не пали свещта                        

от двата края,

тя така

ще догори без време.

Ни по-светло

може да ти стане,

нито ще те стопли непременно.

 

Може

след това да те преследват

белези

от нещо изгоряло.

Може

в тъмнината непрогледна

черното

да сбъркаш с нещо бяло.

 

Но не се поддавай

на стремежа

всичко да опиташ с пълна сила.

После

ще се каеш за небрежност.

Не пали

от две страни фитила.

 

 

© Александър Калчев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??