5.01.2008 г., 15:53 ч.

Просяшко сърце 

  Поезия
468 0 4
 

Просяшко сърце

 

В сърцето си той криеше богатство,

в душата - чисти спомени красиви.

И строеше във съзнанието си царство

от илюзии за истинските мигове щастливи.

 

И молеше се той за глътка въздух,

задушен от сивата реалност.

А всеки път пречистващата глътка въздух

му припомняше скритата баналност,

че е просяк и за въздух ще се моли,

щом не иска душата си да продаде.

И със сетни сили за Живота ще се бори,

за съкровището, скрито в просяшко сърце...

© Някоя Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??