10.09.2004 г., 1:17 ч.

ПРОСЪНИЦИ 

  Поезия
1303 0 3
  

                               Просъници

                          Страхове непрестанно обтягам,
                          плетеници плета бледосини,
                          сред косите на мрака полягам,
                          и политам в потайни градини...

                          ...С уморено лице-раковина,
                          упоено от сладка омара,
                          звездоброец с криле от рубини,
                          с тънкострунна любовна китара
                          
                          ме примамва...И ето, пристигам
                          във градините приказни с птици.
                          С водораслови мигли примига      
                          сребролика, крайморска звездица.

                          И ухае на мирта...Примирам
                          от наслада с очи овлажнели.
                          Корморани прорязват ефира
                          и извиват фалцетови трели.

                          От безкрая внезапно се ражда
                          вероломна вълна и се киска.
                          Помогнете...Умирам от жажда,
                          да потъна в морето не искам...

                          ...На талази в душата просънна,
                          се разклащат въздушните кули,
                          и не мога в тъгата бездънна
                          да се будя щастлива през юли.      

© Руми Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • ... а през юни?
    Очарована съм, Руми!!!
  • На мен не ми харесват хубавите сънища, защото... предстои събуждане. Обичам кошмарите, защото... предстои събуждане. Огтличен от мен! Прелестен свят.

  • Еее,събуди се щастлива през септември тогава!
Предложения
: ??:??