Свине.
Одърпан,
мазен,
мизерен.
Търкаляш се по улиците
и пръхтиш.
Вмирисан,
безличен,
комичен,
икономисваш.
На хляб и вода
все стоиш.
Отегчено надничаш в света
през малкия си прозорец неизмит.
Мечтаеш да си сред цветните стада,
а си сам и толкова сърдит.
Икономисваш,
трупаш
грухтиш.
И после тайно под дюшека
паричките си ти броиш.
Икономията е майка на мизерията,
е казал народът.
Няма по-страшно от духовната мизерия,
а едната неизбежно води до другата.
© Анин Всички права запазени
Радваш се на "свинята" като на Принц,
защото "Хубавите ябълки свинете ги ядат"
Съдба...