10.06.2014 г., 19:32 ч.

Птица без крила 

  Поезия » Друга
466 0 0

Затворена врата, тъжни лица

намирам аз в нощта.

Срещам погледи празни,

молещи за свобода.

 

Вратата е затворена,

отникъде няма светлина,

но хората се молят и вярват.

‘’Скоро ще дойде’’ тихо шептят.

 

Шум се чува. Всички плахо се озъртат.

На прозореца – птица без крила,

пее високо и ясно сякаш,

ала гласът й се не чува.

 

‘’Пей, гълъбе, пей!’’

моли майка със сълзи в очи

и надеждата в обятията свои държи.

‘’Пей и със себе си нас вземи!’’

 

‘’Пей, гълъбе, пей!’’

изрича момиче със светнали очи

и вяра, и надежда в себе си таи.

‘’Пей и оттук ни oтведи!’’

 

Път безкраен пред всички тях се появи,

а гълъбът пее своята песен

без глас и без крила,

и се моли от някого да бъде чут...

© Галина Минева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??