31.03.2019 г., 20:31 ч.

Птица кукувица 

  Поезия » Авторска песен
417 1 2

Полегнала е убава Дянка,

под едно дърво на сянка.

Тишина е, нищо се не чува,

задряма Дянка, чак и засънува,

задряма Дянка, чак и засънува.

На сън видя, клетата си майка

сълзи да рони и да се вайка,

сълзи да рони и да се вайка.

Щом майка, щом майка и продума

Дянка изгуби и ума и дума.

Ой, чедо! Що дириш тука?

Ой, Дянке, Дянке, кукувица кука.

Ой, Дянке, Дянке, кукувица кука.

Младините, що си проспиваш

време ти е, дъще гнездо да си свиваш,

време ти е, дъще гнездо да си свиваш.

Рипна си Дянка, та се разбуди –

дали сънува, мома се зачуди.

До нея птица черна стоеше,

дали птица кукувица беше,

дали птица кукувица беше, беше.

 

https://www.youtube.com/watch?v=XkArcfhReW4

© Надя Уорендър Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??