10.03.2008 г., 17:46 ч.  

Пустеят къщи 

  Поезия » Друга
724 0 21

                                       

                                        Пустеят къщи, дворове и ниви,

                                        кокичета самотно надигат глава.

                                        Крещи земята, плаче за мотики,

                                        за посевите и за селската ръка...

 

                                       Шумят тополите и скланят клони,

                                       разказват за отминалите времена,

                                       когато носели са тежките корони

                                       и крушата, и прасковата у дома.

 

                                       Къде е днес работната старица,

                                       защо напусна родната земя,

                                       линее днес, скърби селó Върбица

                                       за хората, за своите чеда.

 

© Анна Станоева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??