24.03.2011 г., 1:05 ч.

Пусто му лудо, не младо 

  Поезия » Любовна
1731 0 28

                                                „Пусто му лудо и младо,

                                                иштя ми, майчо, армаган,

                                                иштя ми, майчо, армаган -

                                                чьорни си очи да му дам...”

                                                (Българска народна песен)

 

 

Мое лудо, побеляло момче,

що ме мамиш из твойте поляни,

пак отваряш пред мен светове,

невидяни от друг, неживяни.

 

Сто нишана мечти ми остави

и пътеки, към теб полетяли.

Мое лудо, не младо момче,

самодивата будиш, заспала.

 

Като рукна към теб, ще удавя

твойте чьорни очи заблестели.

Като спра се до теб, ще подпаля

с бавен огън и двете ти длани.

 

Армаган, от душа ти се давам –

пък да става, каквото ще става...

 

 

Весела ЙОСИФОВА

(11.11.2008 г.)

 

МУЗИКА

 

© Весела ЙОСИФОВА Всички права запазени

Авторът е забранил гласуването.
Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??