27.07.2019 г., 0:51 ч.

Пъртина за двама 

  Поезия » Философска
881 4 14

Пак вали. Късна есен настана.

Сняг посипа треви, дървеса,

като в приказка, с бяла премяна

земята засла с пелена.

Леден вятър извива си песни

и навява на преспи студа,

но в градче едно, с улички тесни,

двама влюбени сбъдват мечта.

Тя, момиче, по-крехко от птиче,

със отрязани рано крила,

той, мечтаният рицар лиричен,

исполин, невидял светлина.

Чурулика му тя най-щастливо,

със дъха си снежинки топи,

той протегнал ръце обичливи

зад каляската нейна лети.

И пъртина проправя за двама,

за да стане мечтата съдба,

та безкрилната, негова дама,

да му бъде очи в любовта.

 

© Таня Мезева Всички права запазени

Произведението е участник в конкурса:

Бях нещастен, че нямах обувки, докато не срещнах човек без крака »

6 място

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??