2.06.2019 г., 8:39 ч.

Първи юни 

  Поезия
658 3 14

Днес и слънцето разбра -

празник е голям. На всички деца.

Цял ден не се прибра. 

Да има време за игра. 

 

Облаците потупа с ръка. 

- Беж, да ви няма! 

Да бъдат децата с тате и мама. 

 

После кротко полегна

на синята пелена

и дълго, дълго ги гледа, 

докато му се приспа. 

 

Прибра си бързо краката, 

да лягат малките в кревата. 

Отстъпи мястото си на луната, 

да ги целуне по челата. 

 

Честит празник, мили слънчица! 

© Василка Ябанджиева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??