18.09.2018 г., 0:11 ч.

Пъстър живот 

  Поезия
998 7 10

Има много неизпито небе. 

Бели утрини, от радост разплакани. 

Нощи приказни, с цвят на кафе. 

Чувства, дето с години са чакани. 

Има топли усмивки – горят. 

Хора разни (дори непонятни). 

Стъпки, улици, пътищата, свят - 

тръгваш – две напред, после обратно. 

Има много прекрасни слова 

(някой път само две са достатъчни). 

И такива, в които тъга, 

се усеща – добре запечатана .

Има сънища звездно погълнати. 

Часове от блаженство размити. 

Има дни със кошмари изпълнени –

в тях сърцето се чувства разбито. 

В този пъстър живот всичко има –

болка, обич, гняв, красота...

И когато от тук си отида 

ще разказвам на Бог за това. 

© Деа Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??