12.06.2008 г., 22:38 ч.

Път без край 

  Поезия
550 0 1

Върви, напред по тъмната пътека
и гледай ти внимателно света.
Останалите изостават, нека,
бъди водач, върви сама.

Все някой трябва пръв да тръгне
самотен и смутен, един,
когото мракът ще прегърне -
намерен непробуден син.

И ще вървиш все по-далеко,
и целта ще бъде по-далеч,
в душата си човекът ще умира,
ще се ражда нов със всеки ден.

Последната крачка в сън ще я направиш,
там всичко ще се промени.
Кои ще бъдем в този миг всевечен -
звезди, Лъчи и Светлини.

© Роксана Медичи Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??