24.02.2009 г., 8:58 ч.

Път към мен (2002) 

  Поезия » Философска
627 0 1

 

Ще се заключа в тъмна, вехта стая,

на всичките условности на Края

и всичките прозорци ще зазидам

към онзи Свят навън – рояк от гниди.

 

Със себе си единствено ще взема

най-моите си, жилави проблеми.

И ще ги съблека, ще ги тормозя.

Ще ги боли. Ще ги превърна в проза.

 

Защото ме изсмукаха до дъно. И  крещях.

Пред формули и теореми все безсилна бях.

Нищожна. Невъзможност. Назидание.

Сериозна. Страх. Страдание.

 

На кладата на моя жизнен път

безсилни, жалки, долни ще крещят.

А аз ще плача. Вече облекчена.

Това ще бъде Моят Път към Мене...

 

2002

© Александра Симеонова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Саша,прекрасен стих! И все пак се прокрадва нотка на оптимизъм,проблясък на надежда ли е това!?-О,да,вярвам горещо ,че е така!Пътят към тебе е спасението от "жилавите" дилеми на още по-жилавият живот!
Предложения
: ??:??