11.10.2005 г., 18:41 ч.

Път за никъде 

  Поезия
938 0 3
Тръгни до мен,
но този път бъди Добрата,
да светва ден,
да няма намек за отплата.

И тръни да ни станат
росните треви,
ти само не преставай,
до мен върви!

Защото там,
където ще добродим,
изгасва плам,
а самовили хоро водят.

Разкрий душа
със всичкото си да усетиш
как след дъжда
окъпана дъгата свети.

И облаците са измити,
беззъби-всичките злини,
и лошотиите-превити.
Ухаят пак на свян треви...

Тръгни със мен.

© Светлозар Николов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??