26.01.2008 г., 23:45 ч.

Пътека 

  Поезия » Любовна
616 0 7

Бяло е край мен, тихо е,

времето е спряло своя бяг.

Не мисля за нищо, мисля за някоя,

а наоколо натежали дървета от сняг.

 

Преследва ме, на крачка,

без да бърза, неизживяната скръб.

Чути признания се опитват да ме смачкат

и се крият, и надничат зад моя гръб.

 

Крача самотен, а с мен

са само ударите на сърцето ми.

Дъхът на парфюм "Пето Авеню" е вечен спомен -

далечен и толкова близък като лампите улични.

 

Пътят пуст е, без пътека,

безкрайно дълъг, но ще се извърви,

като следвам избрана мечта.

Ако ли не - бих потънал в сиви безлични дни.

 

Бяло е край мен, тихо е,

времето е спряло своя бяг.

Не мисля за нищо, мисля за някоя,

а наоколо натежали дървета от сняг.

 

Януари 2008 г.

 

 

© Красимир Кънчев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??