22.09.2014 г., 19:17 ч.

Пътеки в душата 

  Поезия » Друга
727 0 3

С памучена душа живея

във този свят и зъл, и груб.

С това ли днес да се гордея

или пък да се считам друг?

 

Не мога аз да се променям -

душа да вкарвам във затвор.

Добро за злото не заменям,

не го продавам през отвор.

 

В душата всеки ми остава

с една следа, като от влак.

Живея си със таз представа,

че съм готов за прием благ.

 

Приемам в себе си и всеки

без злонамереност към мен.

Събирам във душа пътеки

и правя път към Оня ден...

© Никола Апостолов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??