17.10.2017 г., 9:34 ч.

Пътешествие в дълбините - част I 

  Поезия » Философска, Оди и поеми
999 0 0

Сред скалите на брега в буря могъща,

В последните мигове на огненото кълбо,

Отпиваме ние финалната глътка

От нашето младо и наивно естество.

Крилете си от злато и сребро безценни

В бурните вълни хвърляме страстно.

Тежи свободата на душите ни нетленни,

През огнено минало и бъдеще неясно.

 

Спускаме се двама във водите незнайни,

Сякаш спомен бледнеем във сън и мечта.

Времето се усуква в спирали сакрални,

Извира от дълбините на нашата душа.

Лутаме се в лабиринти от знание и прах,

В дълбокия мрак шепнем безгласно.

Търсим се в храмове на нашия крах.

На олтара убиваме бъдеще прекрасно.

© Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??