Oct 17, 2017, 9:34 AM

Пътешествие в дълбините - част I 

  Poetry » Phylosophy, Odys and poems
1012 0 0

Сред скалите на брега в буря могъща,

В последните мигове на огненото кълбо,

Отпиваме ние финалната глътка

От нашето младо и наивно естество.

Крилете си от злато и сребро безценни

В бурните вълни хвърляме страстно.

Тежи свободата на душите ни нетленни,

През огнено минало и бъдеще неясно.

 

Спускаме се двама във водите незнайни,

Сякаш спомен бледнеем във сън и мечта.

Времето се усуква в спирали сакрални,

Извира от дълбините на нашата душа.

Лутаме се в лабиринти от знание и прах,

В дълбокия мрак шепнем безгласно.

Търсим се в храмове на нашия крах.

На олтара убиваме бъдеще прекрасно.

© All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??