1.07.2013 г., 8:21 ч.

Пътешествие в нощта... 

  Поезия » Пейзажна
514 0 2

Пътешествие в нощта...

                           

Подай ми ласкава ръка

и поглед не отмествай!...

Да тръгнем, искаш ли сега,

в нощта на пътешествие?...

 

Инстинкта да ни поведе

със силата на атавизъм,

дори не зная накъде,

но зная, че го искам.

 

А светлините на града

и без да ни усетят,

като съзвездия в нощта

загадъчно да светят...

 

И искам още: тоя път

да води до Безкрая,

и дето стъпи ни кракът

да бъде кът от Рая,

 

защото си за мен Жена

от плът и съвършенство

и не от всичките- „една”,

а най-последната!... Естествено!...

 

Коста Качев

© Коста Качев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??