Пътешествие в нощта...
Подай ми ласкава ръка
и поглед не отмествай!...
Да тръгнем, искаш ли сега,
в нощта на пътешествие?...
Инстинкта да ни поведе
със силата на атавизъм,
дори не зная накъде,
но зная, че го искам.
А светлините на града
и без да ни усетят,
като съзвездия в нощта
загадъчно да светят...
И искам още: тоя път
да води до Безкрая,
и дето стъпи ни кракът
да бъде кът от Рая,
защото си за мен Жена
от плът и съвършенство
и не от всичките- „една”,
а най-последната!... Естествено!...
Коста Качев
© Коста Качев All rights reserved.