25.06.2008 г., 6:02 ч.

Пътища 

  Поезия
771 0 9

                                        Пътища

                            Посока изток. Пътят е прашасал.

                            Заспал е светофарът. На червено.

                            Денят е странно дълъг и нечакан,

                            оттук минават само ветровете.

                            Посока запад. Губи се небето

                            във облачно мълчание.Сивее.

                            Отлитат птици. Някъде далече.

                            Нощта е скъсан плащ.Реди парчета.

                            Посока север. Тихо и студено.

                            Мълчанието тук отдавна скита,

                            вали отново. Дъжд, удавил време,

                            удавил даже себе си. Не спира.

                            Посока юг. От слънцето боли ме.

                            Горят огньове. Ала не догарят.

                            Стоя в средата. Пътищата дишат.

                            Пристъпвам. Плаха спирам се. Оставам.

                               

 

                            

© Эоя Михова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??