19.11.2009 г., 14:23 ч.

Пътища 

  Поезия
622 0 8

Широки булеварди, осветени

от лампи и изкуствени слънца

и улички, небрежно подредени,

със скрити зад прозорците цветя.

 

Пътечки горски, кътчета незнайни

и пътища широки сред поля...

Ревниво крият всички свойте тайни

и мамят те с измислени неща.

 

Пресичаш чужди друми ненадейно,

с усмивка губиш вярната следа.

Къде ли има карта чудодейна,

заместваща полярната звезда?

 

Сред трапища, руини, кални ями,

сред бурени и остри, зли треви,

пак търсиш онзи път - към свят безкраен,

където просто спира да боли.

 

И скиташ в отчаяние коварно,

пред теб е само булото на мрака,

а в мъдрото безвремие, навярно,

една пътека стъпките ти чака.

 

© Вики Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??