30.10.2018 г., 9:03 ч.

Пътна карта на болката 

  Поезия » Любовна
721 14 18

 

Забравих как звучеше моят глас,

дали съм плакала от много обич,

как къртеха се в мене – пласт след пласт,

и падаха ръждясали окови.

 

Брезата ме научи да мълча

и аз почти до смърт съм онемяла.

Не помня някога дали крещях

и как във самота съм оцеляла.

 

Сега у мен узрява тишина,

издраскана със цветни тебешири.

И случи се да приютя пчела,

а тя в несвестен уплах ме ужили.

 

Но тихото се пръсна изведнъж,

изпълних се със звук и медовина.

Небето се смили и рукна дъжд

и в мене закипя тамян и вино.

 

И ето че се върна песента,

която някога насън ти пеех,

Денят ми подир тебе  откънтя,

а есента със длани ни люлее.

 

Познавам невъзможната любов

навярно даже с теб ще ни отива?

измолен от небето благослов,

причината все още да съм жива.

 

И щом жужат в душата ми пчели,

дали не ме подготвят за раздяла?

Отидеш ли си, страшно ще боли.
И как без тебе ще остана цяла?

© Валентина Йотова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??