19.10.2016 г., 17:00 ч.

Пътник 

  Поезия
224 0 1

Път е, когато го вървиш,

път е, когато не почиваш

и хоризонта, понякога мъглив,

сам си тръгнал да достигаш.

 

Път е, когато се изкачваш,

път е и когато слизаш,

в дни дори тъмни, мрачни,

крачиш ли – за мисия си орисан ...

 

да си пътникът от някого избран,

да си онзи хомо сапиенс – робот,

който на самотната, обречена Земя

път отъпква за т. нар. Живот...

 

 

 

 

© Валентин Василев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??